Деца от Перник получиха първи урок по ориентиране, под формата на игра откриваха местност единствено с компас и карта

„Не се зомбирай с телефона, а излез навън и се ориентирай.” Това е девизът на младите лъвчета на пернишкото ориентиране, които се събраха на първи открит урок пред Двореца на културата в сряда сутринта. Огромен интерес показаха деца и родители към единствения спорт съчетаващ в себе си математика, логическа мисъл и физическа издръжливост.
Организаторите от клуб „Кракра Пернишки” едва смогваха да запишат всички желаещи да надникнат във вълшебния свят, който може да бъде открит само с точен компас и карта.
Децата, разделени в три възрастови групи, се справиха отлично с мини маршрута, подготвен от опитни състезатели по спортно ориентиране. Успехът на този първи урок ни мотивира още повече да продължим напред – казва Тончо Тонев, от клуб „Кракра Пернишки“.
„Бъдете сигурни, че това е само началото. Нашата мечта е да помогнем на децата да открият прекрасния свят, който нашият спорт ще им покаже . – Болестта на XXI век е липсата на движение, обсбебването на младите хора от дигиталните технологии. Безценни мигове от детството на днешните момичета и момчета отлита в измисления свят на телефонните приложения и видеоигрите. Ние им предлагаме да излязат навън и да спортуват на открито. Ще ги научим да се ориентират, да откриват, да вярват в себе си. Това са безценни умения, които остават за цял живот“, каза Тончо Тонев.

Коментари

коментара