Скандал между БСП и АБВ в Перник! Намерението за съвместна коалиция се разби на пух и прах – ГОРЕЩИ ПОДРОБНОСТИ!

Коалиция на предстоящите местни избори между партиите АБВ и БСП не се очертава да има, научи сайта „За Перник“. Левите партии не са се разбрали да излязат с обща листа за общински съветници и подкрепа за червения кандидат Станислав Владимиров – Станката.

Според нашата информация, от АБВ направо са „рекетирали“ представителите на БСП с исканията си, сред които:

  • двама сигурни съветника в листата за общински съветници, тоест в Топ 10
  • общо 8 общински съветника от 40
  • кмет на село Ярджиловци
  • кмет на кв. Изток
  • зам.кметове в Община Перник, ако Станислав Владимиров спечели изборите
  • Директори на дирекции при победа на изборите
  • Още назначения

Не са водени никакви идеологически разговори между двете партии, а само се е деляла баницата. От БСП не били склонни на такива отстъпки. Препъни камъка се е оказал кмета на село Ярджиловци Данчо Данаилов. От АБВ искали той да бъде номинацията им за кмет, защото бил „много нависоко“ в йерархията на партията. Според БСП той е неизбираем и ще издигнат Цецо Ловецо.

Общинската листа е втория претъни камък. Партийният електорат на БСП е изригнал, че се „подаряват“ места в общинския съвет на АБВ. Социалистите на Корнелия Нинова са се намръщили от възможността не те, а „чужди на партията“ хора да се уредят в общинския съвет на Перник. „За какво ми е да съм член на БСП, като накрая дават постовете на външни хора“, питат се социалисти.

Още по-горещо станало, когато АБВ намекнали, че можело да поискат и поста за кмет на кв. Изток. Не са обсъждани конкретни имена, а само „евентуално да се даде на АБВ“, но на събрание на БСП, проведено преди 2 дни, масово червени функционери са станали и са заявили, че „рекета трябва да бъде спрян“ и БСП да се яви без подкрепата на АБВ на изборите.

„Ще се коалираме между първи и втори тур“, отсякъл кандидатът за кмет на БСП Станислав Владимиров, научи zaPernik.com.

Листата за общински съветници на БСП ще се реди в последния ден на месец август.

Коментари

коментара