Нещо различно за децата в Перник от клуба по спортно ориентиране „Кракра Пернишки“!

Клубът по спортно ориентиране „Кракра Пернишки“ поема нова инициатива в миньроския град, съобщиха до zaPernik.com.
В разгара на лятото екип от активни състезатели решава да подари на децата в Перник вълнуващо преживяване – безплатен урок за първите стъпки в този спорт. Събитието е насрочено за 14 август от 10 ч. пред Двореца на културата в центъра на града.
Децата ще научат какво е компас и как с него се определят посоките на света. Ще разберат как с помощта на карта могат да се ориентират в различни местностти. В практическата част младите откриватели ще научат да намират сами пътя до специално определена крайна цел.
Единственото условие за участие е предварителна регистрация на телефон 0889 25 22 21, защото местата за първото занимание са ограничени.
„Нашата мечта е да помогнем на децата да открият прекрасния свят, който нашият спорт ще им покаже – казва Тончо Тонев, от клуб „Кракра Пернишки“. – Болестта на XXI век е липсата на движение, обсбебването на младите хора от дигиталните технологии. Безценни мигове от детството на днешните момичета и момчета отлита в измисления свят на телефонните приложения и видеоигрите. Ние им предлагаме да излязат навън и да спортуват на открито. Ще ги научим да се ориентират, да откриват, да вярват в себе си. Това са безценни умения, които остават за цял живот.“

Коментари

коментара