Млади художници откриват първа изложба в Перник „Давам ти дъгата за наследство“

На 13 август 2019 година в 16:00 ч. в галерия „Атриум“ на Областна администрация Перник ще бъде открита официално първата изложба с творби от V-тата Лятна академия по изобразително изкуство „Давам ти дъгата за наследство“ Перник 2019.

Петото издание на лятната академия е съвместна инициатива на Народно читалище „Нови хоризонти – 2009“, НГПИ „Свети Лука“ – София и Настоятелството при учебното заведение.

Форумът е под патронажа на г-жа Ирена Соколова – Областен Управител на Перник. Проектът е на стойност 5643 лева. Финансира се от МК с 2943,30 лева. Съфинансира се от НГПИ „Св.Лука“- Сдружение училищно настоятелство с 2450 лева и НЧ „Нови хоризонти 2009“ с 250 лева.

В рамките на проекта се проведе едноседмична академична сесия. Изложбата в Перник е втората дейност по проекта. През септември предстои изложба за представяне работите на участниците в академията и в СОФИЯ. Програмата на академията включи три жанра: графика, живопис и скулптура. Петдесет творби ще бъдат представени в изложбата. Младите художници бяха напътствани в работата си от художниците Сашо Евтимов, Ваклин Василев и Даря Евтимова. Куратор на изложбата е Светлана Панайотова.
Този проект се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата
Договор № РД11-00-194/ 27.06.2019 г.

Коментари

коментара