Как ще празнуват в Перник Деня на младежите – 12 август

Международният ден на младежта – 12 август и тази година ще бъде отбелязан празнично от младежките организации и институции, работещи за младите хора в Перник. Специални гости на събитието ще бъдат двамата настоящи български младежки делегати към Организацията на обединените нации – Богомила Корманова и Минко Даскалов, съобщиха от общината. 

Изявите ще започнат в 18.00 ч. в Централния градски парк, на „Кестеновата“ (мраморна) алея. Всички млади хора ще имат възможността да се включат в информационната игра, чрез която ще научат много нови неща за дейностите на младежките организации и институции.
Дирекция „Бюро по труда“ ще представи различни програми за обучение и заетост, както и възможности за работа и обучение в Европа чрез мрежата EURES.

Чрез инициативата „Здрав дух, здраво тяло”, експертите от Регионална здравна инспекция ще измерват въглероден оксид в издишания въздух от пушачи и непушачи, ще правят анализ на телесен състав и изчисляване на базална обмяна. Предвидено е и преминаване на трасе с алкохолни очила.

По темата превенция на употребата на наркотични и психотропни вещества, от Превантивно-информационния център към Община Перник ще бъдат раздадени множество информационни материали, а от представителите на Фондация „П.У.Л.С“ всеки ще може да се информира относно превенцията на насилие, както и да се включи в играта „Не ме съди човече”, свързана с темата за щадящо детско правосъдие.

Аварийният екип на Български младежки червен кръст ще направи на място демонстрация по първа долекарска помощ.
Екипът на сдружение „АКСЕЛС“ ще ви въвлече в интересна викторина с въпроси, касаещи възможностите, които младежките програми на ЕС (EVS/ ESC) предоставят за младите хора. Всеки  желаещ ще може да научи и как да намали лични си карбонов отпечатък.

Членовете на Общински младежки съвет са подготвили забавна игра на думи и Фото точка, където ще можете да запазите в спомен празничния 12 август.
Представителите на Националния център за безопасен интернет – София, ще проведат обучение за безопасно използване на интернет.

Наред с това Сдружение „Национална младежка карта“ ще представи дейности, свързани с функционалността на картите EYC, а от Градски експериментариум ще разкажат що е то пермакултурен дизайн.

И тъй като на 12 август младежките организации честват не само Международния ден на младежта, но и Рождения ден на Консултативния съвет за младежка политика, който става на цели 11 години, празникът ще завърши с празнична торта, много настроение и младежки концерт на танцовите формации „АРА“, „Sweet pink“, „Ситара денс“ и „4way“. 

Инициативата е част от Общинския годишен план за младежта 2019 г. и се финансира от Община Перник.

Коментари

коментара