Доставят над 1000 нови кофи за смет по селата в пернишко

Община Перник е подписала договор за доставка на нови съдове за смет. Това стана ясно днес по време на регулярната среща между общинската управа и кметовете на населени места.

В рамките на следващия месец, в два транша ще бъдат доставени 35 броя съдове тип „Бобри“ и 773 бр. тип „Мева“. Също така по договор със сметосъбиращата фирма ще бъдат доставяни по още 20 броя нови бобри, както и ще бъдат ремонтирани по 20 броя от старите ежемесечно. Чрез тези мерки се очаква да бъдат удовлетворени нуждите на населените места и проблемът с образуване на временни нерегламентирани сметища да бъде разрешен.

На провелата се среща бяха обсъдени и възникнали проблеми след силната ураганна буря в края на миналата седмица. Кметът Вяра Церовска увери, че е подписан договор с фирма за рязане и обезопасяване на опасни дървета и клони, като голяма част от проблемните места са локализирани своевременно, а по останалите се работи.

По време на срещата бяха изказани и искания за изкърпване и възстановяване на пътни настилки в населените места, вследствие на ВиК аварии.
Кметът на с. Драгичево Виктор Викторов сподели за проблема с питейната вода във високите части на селото.

Беше обсъден и казусът с Африканската чума по свинете. Секретарят на Община Перник Радослава Манова увери, че ситуацията е спокойна и се поддържа непрекъсната връзка с кметствата, попадащи в двайсеткилометровата  зона на свинеферма „Цема“ ЕООД село Петърч, община Костинброд. Жителите на засегнатите от мярката населени места в общината – Вискяр, Расник, Радуй и Дивотино оказват пълно съдействие и разбиране.

Коментари

коментара