Истински ужас! Убиецът от село Дрен умъртвил Коста пред очите на дъщеря си и майка си

Драмата около убийството на полуслепия поклонник Коста в село Дрен е голяма. В процеса на разледването в медийното продстранство изплуват зловещи подробности за злощастната нощ, в която пияният мъж пребива до смърт 77-годишният бургазлия.

Убиецът от Дрен е умъртвил Коста в присъствието на невръстната си дъщеря, майка си и още един мъж. Близките на убиеца го защитават, като казват пред Нова Телевизия, че той е действал при самоотбрана.

Но  за каква „самоотбрана“ говорим на пиян 46-годишен мъж пред полусляп старец турист? 

Жената, която е била негова съпруга дълги години разказа, че всъщност според нея мъжът й просто е защитил детето им, което е станало свидетел на тежкия инцидент. Свидетел е била майката на заподозрения за извършител.

По данни на прокуратурата във фаталната нощ на 26 юли заради влошеното си зрение Коста Янков объркал пътя и вместо в черквата влязъл в частна вила. Малко по-късно там много пиян се прибрал предполагаемият извършител и пребил до смърт възрастния човек.

За да намери черквата в Дрен и за да се присъедини към останалите поклонници от шествието към Рилския манастир, Коста Янков попитал местна жена за пътя до храма, но заради проблемите си със зрението влязъл в частната вила.

„В това време, се прибрал извършителя на деянието. Използвайки юмруци, ритници, след това и други средства, му е причинил смъртта. Той го е питал какво прави и с каква цел е в къщата и без да дочака отговор е започнал, така че на Бай Коста просто не му е даден шанс да говори”, заяви прокурорът Николай Цветков.

Силвия Колева е съпруга на извършителя Димитър. Двамата имат дъщеря. Момиченцето станало свидетел на тежкия побой. Според жената, във фаталната нощ Димитър просто е защитил детето си.

„Той й е казал да притвори вратата. Детето е станало, видяло е човек, който стои в коридора и каза, че е имал вода, торби покрай него. В торбата е стърчал някакъв нож. Детето се връща в стаята и казва, че има човек. Баща й излиза, вижда че има някакъв човек, бута детето вътре и оттам нататък става това, което и аз не знам какво е станало”, каза Силвия Колева.

„Какъв човек може да влезе в 11 часа вечерта, в чужд дом, да се разхожда с нож в торбата? По каква причина? И да изплаши едно дете и да се каже че тоя баща сега е един престъпник…”, коментира още тя.

„Разликата във физиката на двамата е такава, че още с първия удар и бай Коста не е оказал и никаква съпротива”, заяви Николай Цветков.

„Благодаря му, че го е защитил, защото при мисълта, че нещо можеше да се случи с дъщеря ми, не мога да си представя просто тази ситуация… Благодаря на Митко, че я спасил”, каза още Колева.

В близките дни се очаква извършителят на престъплението да бъде екстрадиран от Хърватия. Там е бил задържан след европейска заповед за арест.

От прокуратурата добавиха, че законът предвижда наказание за извършителя между 10 и 20 години, като то може да бъде удължен.

Share Button

Коментари

коментара