Свидетели от село Дрен не си мръднали пръста при убийството на Коста

Голям брой свидетели не са направили нищо, за да спасят бургаския маратонец Коста Янков, който беше зверски убит по време на поход към Рилския манастир. Това съобщиха от прокуратурата в Перник Николай Цветков.

Бай Коста беше открит мъртъв край пътя между селата Дрен и Долна Диканя. За престъплението е задържан мъж на 46 г.

По данни на прокуратурата във фаталната нощ на 26 юли заради влошеното си зрение Коста Янков объркал пътя и вместо в черквата влязъл в частна вила. Малко по-късно там много пиян се прибрал предполагаемият извършител и пребил до смърт възрастния човек.

Заподозреният се намира в Хърватия, където е бил задържан при влизане в страната. Очаква се той да бъде екстрадиран.

„По нещастно стечение на обстоятелствата Коста е влязъл в дома на извършителя на убийството, вместо в храма, намиращ се в центъра на с. Дрен„, обясни прокурорът Николай Цветков.

Цветков разясни още, че от свидетелски разкази е станало ясно, че собственикът на къщата е бил пиян. Той не е дал възможност на Коста Янков да му даде обяснения защо и как се е отзовал в дома му.

Свидетели на убийството са станали близки на 46-годишния мъж.

„Негов съсед му е помогнал да изнесат тялото до пътя, където е изоставено. Обвиненият е имал криминална регистрация за образуване на лека телесна повреда. Установено е, че след употреба лицето става агресивно“, обобщи Николай Цветков.

Източник: Кеворк Дадурян, uniconbg.com

 

Коментари

коментара