Пет спортисти от Перник отиват на Световно първенство по таекуон- до ITF

Най -големият клуб за бойни изкуства в Перник, изпраща пет състезателя на световното първенство по таекуон –до ITF заедно с националният треньор Иво Иванов, съобщиха до zaPernik.com от клуба.

В момента състезателите са на едномесечен лагер в Бачиново гр.Благоевград след което ще заминат за Пловдив, където ще се проведе Световното първенство по таекуон-до 2019г. от 24.08 до 30.08. 2019г.

В момента са записани да пристигнат 1700 състезателя от 80 държави , това ще бъде един от най-добрите турнири за 2019г предавано директно по B1B TV. На 25.08. ще се наблюдават една от най атрактивните дисциплини Power Takwon-do.
Шампионата се организира за втори път в Пловдив след перфектната организация през 2015г

Генералният секретар на Световната федерация по таекуон-до ITF проф.Ким Сунг Хван оцени високо подготовката за домакинството.

Ето кои спортисти на СК”Калоян Ладимекс „ ще представят Българя на световното първенство:

Константин Симеонов- юноши старша възраст
-дългогодишен национален състезател, Вицеевропейски шампион в категория +79 за 2019г. Римини/Италия , републикански шампион за 2019г по таекуон-до, републикански шампион за 2019г по кикбокс, шампион на много международни турнири и състезания през 2019г.

Кристина Славева – жени

-дългогодишен национален състезател , медалист от международни турнир и първенства, Републикански шампион за 2019г, комплексен състезател участващ на форма , специална техник, спаринг отборно и индивидуално.

Фердина Николаев –девойки старша възраст

дългогодишен национален състезател , вицеевропейски шампион за 2018г,медалист и шампион от международни състезания, Републикански шампион по спаринг до 46кг за 2019г , комплексен състезател – форма , отборно форма , спаринг , отборно спаринг , специална техника и самоотбрана.

Ивет Василева – девойки младша възраст

Първа година в националният, Европейска шампионка –отборно девойки Римини /Италия, медалист от много международни състезания , републикански шампион, комплексен състезател –форма , спаринг отборно и индивидуално.

Йоана Борисова – девойки младша възраст

За първа година национален състезател, медалист от международни и републикански състезания.

Иво Иванов – треньор на националният отбор

Треньор на националният отбор от 2012 г , главен треньор на СК”калоян –Ладимекс”.

 

Коментари

коментара