Хвала миньорци! Направихте празника запомнящ се!

Снимка: ФК Миньор - Перник, Фейсбук

Хвала миньорци! Направихте празника запомнящ се! От събота влизаме в първенство. На 10-ти август сме домакини. Ще можем ли да напълним трибуните?

Това написаха от фейсбук групата ФК Миньор- Перник.

Тази година футболният клуб Миньор – Перник отпразнува юбилейната си стогодишнина от създаването си до днес със започнящо се честване. Феновете на клуба празнуваха както никога досега, преминаха в шествие през града с развети знамена и песни, а на Стадиона се събраха над 6000 души за празничното шоу. Кулминацията бе мачът на годината межу два континента – Миньор Перник срещу Миньор Чикаго.
Съпътстващи събития като откриване на паметна плоча на заслужилите ветерани футболисти, откриване на изложба, книга за футбола в Перник и др. подгряваха събитието, а за финал и Мирослав Илич пя на стадиона за перничани.

В социалните мрежи все още не стихва еуфорията от празника, не спират да се споделят снимки и клипове от стогодишнината на Миньор. Тази еуфория е още жива, а футболистите на клуба се готвят за старта на първенството. Феновете още от сега се надяват да напълнят трибуните за предстоящия домакински мач.

Коментари

коментара