Начини на оцеляване в лятната пернишка жега

Макар и в момента слънцето да е сравнително милостиво към нас, всички знаем, че е въпрос на време да ни поизпече през идните месеци. В такива моменти ни се иска в сферата на доставка на храна Перник да е доста по-развит. Защо? За да си стоим вкъщи на хладно и дори да не ни се налага да отскачаме до супермаркета за продукти за готвене!

Разбира се, има и варианта просто да чакаме отпуската, за да отидем на море. Но дори и това не е решение, тъй като морето е само седмица, а жегата е с месеци. Как тогава можем да се спасим от нея? Нека да разгледаме заедно няколко предложения!

Да избягаме в планината

Морето е първото нещо, за което се сещаме, когато искаме да намерим прохлада, но всъщност планината е вероятно доста по приятно място. Хубавото е, че около Перник има чудесни места, на които да се разходим, с куп дървета, под които да намерим сянка.

Ако обаче ви се иска и да си починете, тогава можете да намерите някоя планинска къща за гости или да отскочите дори до някоя хижа за ден-два. Не забравяйте обаче да си вземете и слънцезащитен крем – в планината това е дори по-наложително, отколкото на морето.

Пак на климатик, ама с приятели и… игри

Лошото на това да си стоим вкъщи (макар и на хлад) е, че често ни доскучава и просто ни се иска да направим нещо. Как да се спасим от тази ситуация? Филмите омръзват, да си говорим с приятелите също, но какво друго можем да измислим? Може да опитаме настолни игри!

Може и да не сте запознати с тях, но този тип игри доста нашумяват напоследък и България се развива в сферата. Хубавото е, че не само можете да си развиете въображението, стратегическото мислене (и да натриете носа на приятелите си), но и да си хапнете в същото време, докато се наслаждавате на прохладата вкъщи. Е, не е нужно да готвите, можете да си поръчате нещо от платформата на Foodpanda, но и в двата случая ще си вкъщи на хлад и удобство.

Време е за ново хоби

Студените напитки през лятото могат доста да ни разхладят. Проблемът е, че освен студена вода, студена бира и студен чай, за други студени неща не се сещаме особено. Ето защо е време да се разхладим с едно ново хоби – правене на коктейли.

Ледените коктейли могат да бъдат доста вкусни, а докато се учите да ги правите, ще забравите за жегата. Или поне няма да ви притеснява толкова, защото пак може да си репетирате вкъщи. 

Ако коктейлите пък не са вашето нещо, можете да се захванете с каквото и да е друго хоби, които не изисква прекарване на часове под слънцето. Научете се да рисувате, да свирите на инструмент, да правите животни от балони или други безполезни неща. Защо ви е да правите всичко това? Ами доказано е, че ако се вглъбим в нещо, времето минава по-бързо, а това значи, че горещите дни ще ви тормозят за относително по-малко време. Или поне няма да го усетите, нали?

Коментари

коментара