10 къщи – пирони, чиито собственици са успели да защитят правото си на съществуване

В наше време сме свикнали да виждаме огромни футуристични сгради, оживени магистрали, необичайни сгради, част от които доста странни, дори смешни.

Но има едни сгради -пирони, които могат да бъдат намерени във всяка страна, защото никой не е отменил правото на собственост, а ако собственикът не е съгласен да излезе от къщата си доброволно, тогава никой не може да го принуди, да го направи.

В Торонто, както и в много други градове по света, има много къщи с двама различни собственици. Това се случва, когато само един от тях продава имота си.

Когато собственикът е отказал да продаде къщата си, за да се изгради бизнес център, архитектите на този проект трябваше да счупят мозъка си, за да изпълнят плана. Резултатът беше доста креативен и впечатляващ. Това е рядък случай, когато необичайното преплитане на жилищна сграда с огромна стъклена сграда изглежда хармонично и се допълва идеално. 

Всички собственици на къщите в квартала продадоха имота си на предприемач, защото в района планираха да построят огромни многоетажни сгради. Но дамата на имота в средата обичала къщата си толкова много. Жителите на района сами на шега наричат ​​това „сандвич къща” (в сравнение с високите сгради).

Този собственик на имот е бил голям опонент на промяната и не се съгласил да продаде къщата си, дори когато всички останали жители на района го направили, за да се построи нов градски университет. И когато упоритият собственик научил, че ще бъде в непосредствена близост до академичните сгради, той бил много щастлив и сега дори горд, че се е приближил до научния свят, дори по такъв странен начин.

Тази красива сграда, запазила величието на викторианския стил е буквално натъпкана между високите сгради в Уеп Уест Сайд, един от най-престижните райони на Ню Йорк. И всичко това, защото собственикът на тази тясна къща не смееше да се раздели с апартамента си по време на строителството на тази област, и тогава никой не се е опитал да го разруши.

Точно на границата с Белгия се намира красивият френски град Рубе, който активно се разраства. В един от районите му е планирано грандиозно строителство, всички жители отдавна са преселени и площадката е почти напълно изчистена, но собственикът на кафенето, Салах Уяни, категорично отказа да продаде своето творение, в което е работил през последните 46 години. И сега, дори за следващите няколко години клиентите ще бъдат строители, защото в областта няма повече хора.

„Ъгъл на милион долара“ е псевдоним, даден на тясна пететажна къща, разположена точно до гигантския търговски център на Мейси на площад Харалд в Ню Йорк. Интересен е фактът, че тази сграда е закупена за малко пари от предишните собственици, само за да се предотврати изграждането на най-големия търговски център в света. Казват, че това не е направено заради принципа, а защото най-близкият конкурент на Macy, Siegel-Cooper, собственик на друг огромен универсален магазин, се е опитал да спре строителството.

Много необичайната съдба има тази очарователна къща, която беше в „прегръдката“ на търговския център в Балард, в един от районите на Сиатъл. Освен това тази къща и собственикът й Едит Масфийлд придобива световна слава по време на обновяването на квартала, в който останалите къщи са разрушени. Първо, жената отказала 1 милион долара. компенсация, отнасяща се до факта, че майка й живее тук, а не иска да напусне дома си.

Хората, които пътуват из Швейцария, имат рядката възможност да видят къща под мост, удивлявайки се на упоритостта на собственика, който е готов да пожертва здравето си заради принципите. Сега това имение се нарича „къщата на упорития човек“.

Такова странно явление, като самотна къща в средата на магистрала, може да се намери само в Китай. 

Коментари

коментара