Създадоха притурка, която ще направи велосипеда неуязвим

Всъщност Noke все още не е устройство, а само съвместна работа. Неговите изобретатели наскоро започнаха да набират средства за осъществяването му. Цената на предварителната поръчка и поддръжката на проекта е $ 60. В бъдеще устройството ще бъде малко по-скъпо, разбира се, ако успее да влезе на пазара.

Всъщност, Noke е един от малкото велосипедни ключалки в света, който не използват ключ. Всъщност в устройството почти няма механика – освен че механизмът има закопчалка, която държи ключалката затворена, но дори и тя се дублира с магнитна ключалка. Noke работи чрез смартфона на потребителя.

Необходимо е устройството да засече телефона на собственика на велосипеда и той ще може да отключи ключалката. Много е трудно да отключите Noke по някакъв друг начин, до голяма степен благодарение на механизма, който е премахнал всякакви излишни ключалки.

Въпреки че Noke е създаден предимно като велосипедна ключалка, той може да се използва и като редовен заключващ механизъм. Само по себе си устройството може да действа като катинар.

Коментари

коментара