Кои ще бъдат локомотивите на БСП за общински съветници в Перник? – вижте четирите първи аса от картите на левицата!

Листата на общинските съветници на БСП в Перник става все по-ясна. В момента вървят партийните номинации, но крайната листа ще се пренарежда до последно. За нея може би най-много отговорност и влияние ще има кандидат-кмета на левицата, която ще издигне депутата си Станислав Владимиров.

Именно той ще бъде водач на листата на общинските съветници на БСП, научи zaPernik.com. На второ място е уговаряна да бъде адвокатката Анджела Асенова, но тя не иска да се занимава с това.

Самата Асенова потвърди пред zaPernik.com, че към този момент не може да потвърди участието си в листа на БСП. Преди години нейното гадже Ерик Рангелов се пробва да стане кмет на Перник, но загуби от Вяра Церовска.

Друго острие на листата ще бъде бившия директор на Пощите, настоящ общински съветник и местен лидер на БСП Валентин Петков. В последно интервю за zaPernik.com той обясни как ще отрази свалянето на субсидията на левицата в Перник. Интервюто може да прочетете тук.

Друг локомотив на червените ще бъде Кирил Леонов. Общинският съветник с най-много отсъствия при важни гласувания в Перник. Името му обикновено се свързва със скандали. Върхът на неговата политическа кариера до този момент бе, че бе свален от самата левица като председател на групата съветници, след разкритието, че бяга от гласувяния. Припомнете си тук. 

 

На сигурно място в листата на БСП попада и Мартин Мариов – Жабата. Той е познат на перничани във фейсбук, като най-големият трол на левицата. Под всички статии и коментари плюе по кметицата, каквото и да направи тя. Мартин Мариов има няколко интересни иницативи, сред които поставяне на сърце за капачки в центъра на Перник и проект за инвалидите в града.

БСП в момента има 7 общински съветника, като прогнозите на хората, които са запознати с политиката в Перник, че левицата едва ли ще може да увеличи това число.

Това ще бъдат лицата, които ще дърпат листата напред. Кои ще бъдат останалите, ще ви информираме веднага, когато има яснота.

Коментари

коментара