Сигнал до ZaPernik.com: Обгазиха Радомир!

Над Радомир не се диша. Въздухът е замърсен от неизвестен източник, алармират радомирци. Острата задушлива миризма се е усетила най-силно в петък срещу събота през нощта, между 0:00 и 6:00ч.

„Всички в област Перник дишаме един въздух и поради тази причина искам да споделя с вас, че тази нощ /петък срещу събота/, в диапазона между 0:00 и 6:00ч. град Радомир беше обгазен от „неизвестен“ източник. Миризмата беше толкова силна и задушлива, че най-вероятно може да се е усетила и в Перник„, пише Мелани Стоянова до сайта.

Тя уточнява, че към събота сутринта въздухът е по-добре, но по главния път между Радомир и Батановци все още се усеща вонята.

Във фейсбук групата на Радомир хора дават различни предположения за източника на миризмата, сред които е и „завода за пластмаси“ в град Батановци.

„Аз не знам какъв може да е причинителят, а и не е моя работа да търся виновниците. Обаче е факт, че това не може да продължава, защото здравето на хората е преди всичко. Важно е да се отбележи, че миризмите умишлено се изпускат късно вечер или през нощта и най-често се случва петък срещу събота, за да разберат колкото се може по-малко хора и да се възпрепиятстват проверки. В последно време това се случва все по-често“, пише още Мелани.

Коментари

коментара