Чужденци с двигателни и умствени проблеми се обучават в Перник по методика на пернишкия клуб „Калоян Ладимекс“

Миналата седмица в СК”Калоян –Ладимекс” се представи методиката на клуба за работа на деца и младежи с двигателни и умствени увреждания. Обучението е по програма ЕРАЗЪМ ПЛЮС „СОЦИАЛНА ГРИЖА ЗА ФИЗИЧЕСКОТО ПОДОБРЯВАНЕ”

Обучението и демонстрацията бе направена от Иво Иванов – магистър по Адаптирана физическа активност и спорт.На обучението присъстваха: проф.Марио Александрович и доц.Боян Джорджич от Факултета по физическа активност и спорт от Университета в Ниш,Сърбия; от Литва участваха Линос Старшелскис и Кушал Габоне: от Англия –Ашли Лидия Дбоунс и Тифани Чийзман.

От българска страна-проф.Мая Николова и Анна Лалковска БАУР

Методиката на клуба е една от най добрите за подобряване физическата дееспособност при деца и младежи с двигателни проблеми и умствена изостаналост.Клубът работи от 2007година с такава група хора и е доказал своята принос в социалният им живот. Залата на клуба е една от най –модерните и е напълно оборудвана за бойни изкуства и физическа подготовка , пригодена за деца и специализирана за такава група хора , която я прави и единствена в Областта. Но най важното са специалистите които работят в нея – Иво Иванов V dan треньор по таекуон-до, сертифициран педагог за работа с деца и магистър по АФА, Соня Добромирова IIdan TK магистър -педагогика за работа с деца и физическо възпитание и Калоян Кирилов Idan TK- треньор по таекуон -до и кикбокс.

Коментари

коментара