Шефът на РИОСВ Пламен Ангелов изригна срещу шефа на ВиК Перник: Има десетки безразборни и нерегламентирани зауствания в река „Струма“, част от които са и вероятни причинители на замърсяване на водите, но директорът на ВиК продължава да не предприема никакви мерки и да не проявява разбиране по случая!

Народният представител Станислав Владимиров се срещна с директора на РИОСВ – Перник, заради замърсяванията на река Струма, научи ZaPernık.com.

Директорът на РИОСВ обясни, че част от замърсителите на Струма в лицето на Топлофикация вече са установени, а дружеството е глобено с 42 000 лв., а другите са в процес на установяване.

Ангелов добави, че е изпратил писма за съдействие до областната и общинската администрации и ВиК. Досега, обаче от двете администрации няма никаква реакция.

От срещата стана ясно и, че РИОСВ – Перник нееднократно е подавала сигнали до ВиК за десетки безразборни и нерегламентирани зауствания в реката, част от които са и вероятни причинители на замърсяване на водите на Струма но директорът на дружеството продължава да не предприема никакви мерки и да не проявява разбиране по случая. Ангелов коментира, че РИОСВ няма компетенции да реши тези проблеми, затова координацията с ВиК, която за съжаление отсъства е много важна. Той добави, че ще продължава да държи връзка със Станислав Владимиров за работата по преодоляването на проблема със замърсяването на водите на реката, защото трябва да бъде той решен, а народните представители могат да помогнат много в това.

Коментари

коментара