Обиск в Перник: Преровиха апартамента на гаджето на Иван Белишки, задържан за търговия с антики

Снимка: TrafficNews 

Обиск и претърсвания на три адреса по едно и също време са извършени във връзка със задържането на Иван Белишки, научи Trafficnews. Синът на кмета на Панагюрище Никола Белишки е разследван за незаконна търговия с културни ценности след публикация в сайта. 20-годишният младеж беше задържан в дома му в София заедно с неговата приятелка Габриела Божидарова тази сутрин.

В жилището на улица „Нишава“ са открити артефакти и револвер. По същото време е претърсен и апартамент на Габриела в Перник, както и семейната къща на Белишки в Панагюрище. Засега не е ясно какво са открили там криминалистите. Според предварителна информация той не е бил изненадан от обиска и вероятно е укрил по-голямата част от антиките, които предлага за продан.

Миналия месец Иван Белишки беше заснет със скрита камера от екипа на TrafficNews  как продава античен пръстен и предлага още много артефакти. Младежът се похвали, че се занимава с незаконна търговия вече четири години и досега не е имал никакъв проблем.

След като екипът се разбра с него за още една „сделка“, в която да бъдат закупени  римски и византийски монети, е  подаден сигнал в МВР. Малко след това кметският син получи информация за разследването на медията, която пък получила заплахи от антикваря. По повод отправените закани е подадена жалба до СДВР.

Коментари

коментара