Перник иска пари от държавата за ремонт на волейболната зала на Спортен комплекс „Дружба“

Перник ще кандидатства пред Министерството с проект за ремонт на бившата зала за волейбол в спортен комплекс „Дружба“ .Това бе решено от общинските съветници на редовно заседание. Проектът е на стойност 93 500лв. 

Проектът на общината предвижда да бъде изцяло сменена подовата настилка, ще бъдат поставени нови волейболна мрежа, баскетболни табла, ще има нови електротабла, на които ще се отчитат резултатите.

„Зала „Дружба“ наистина ще може да живее спортен живот, за който е построена, и от нея ще могат да се възползват много ученици от нашата община. Имаме много спортни клубове – завидна спортна история, която дава възможност на младите перничани да спортуват в различни видове спорт. Имаме прекрасен гимнастически спортен клуб „Виктория“, който също ще може да се възползва от тази зала. Така че да се направи ремонт на зала „Дружба“ е изключително важно за спортната общественост на града“, каза пред Фокус кмета на Перник Вяра Церовска.

В Община Перник и досега спортните бази се ползват напълно безплатно и то не само за училища, детски градини, но и за спортните клубове.

Коментари

коментара