Венелин Анков с нова цел: Да организира републикански шампионат по кикбокс в Перник

Треньорът на пернишкия спортен клуб „Боец“ Венелин Анков иска да организира републикански шампионат по кикбокс в Перник.

„Това е голямата ми цел, срещам подкрепа от страна на общината, както и от страна на Федерацията по кикбокс„, каза Венелин Анков. Той се надява това да се случи до края на годината или началото на следващата.

Според Анков интересът към този спорт много бързо се разраства, а залата в Перник е тясна да побере всички желаещи да тренират кикбокс.

Всички бойни изкуства, защото кикбоксът е към бойните изкуства, определено учат на смирение, на уважение, на трудолюбие, изграждат доста качествени морални ценности. Това са нещата, които липсват в днешното поведение. А точно в тези спортове има т.нар. йерархия и това помага за много неща, изграждат се много качествени и морални ценности“, каза треньорът на СК „Боец-Перник“, предаде Фокус.

Шампионът Венелин Анков, който побеждаваше дори и със счупени крака, официално се отказа от спортната си кариера по време на зрелищни ММА битки в Перник. Той обаче продължи да тренира млади момчета от Перник като треньор в спортен клуб „Боец“. А последният му възпитаник 12-годишния Рандъм Иванов стана първия носител от Перник на световна купа по кикбокс.

Анков е и треньор на феномена Денис Данаилов, който громи с нокаут противниците си само с една ръка.

Коментари

коментара