Изповед в труден момент: Ще запомня жеста на една жена, на д-р Вяра Церовска, която ми показа как преди всичко сме ЧОВЕЦИ!

Малко хора в Интернет знаят, че много перничани търсят още д-р Церовска, която е кмет на Перник за медицинските си проблеми. Въпреки, че е кмет от 4 години, д-р Церовска продължава да бъде един от най-близките до хората лекари. Най-вече за съвет или съдействие. 

Певицата София Георгиева, която винаги е много устата и изразява мнението си почти по всички теми го закъса със жлъчката на баща си и публикува в социалните мрежи разказ за своя контакт с кмета на Перник и същото време доктор – Вяра Церовска.

Ето какво разказва София Георгиева:

“ Ти член на ГЕРБ ли ще ставаш?“ – този въпрос ми зададоха вчера.
В четвъртък рано сутринта, трябваше да взема светкавично решение в коя болница да закарам татко ми. Разбира се, съобразявайки се с час пик, в който голяма част от перничани се насочват към столицата, автоматично отхвърлих варианта, Пирогов.

Няма да споделям впечатленията си от Спешното в Перник, ще кажа само, че има върху какво да работят в отношението си към пациентите.

За първи път виждах баща си, който изключително силно обичам в подобно сътояние, гърчещ се от болка.
Най-важно за мен и мама в този момент беше да му се помогне, и разбира се да се диагностицира коректно.
Не помня кога съм била толкова изплашена.

Татко ми беше приет във II-ро вътрешно отделение по спешност.

И сега стигам до “интересното“. След като го настаниха се обадих на д-р Вяра Церовска, понастоящем кмет на Перник.
Споделих за случилото се с баща ми и в кое отделение е настанен. Като лекар но и като човек тя ме успокои, че д-р Василев, на който също благодаря, това е лекаря диагностицирал проблема на татко, е изключителен професионалист и не бива да се притеснявам.

Д-р Церовска ми се обади и на следващата сутрин преди да стартира работния и процес за да ме чуе и успокои отново.
Реакцията и беше човешка, реакциата и не е преднамерена и конспиративна за инфо на онези, ще ги нарека обременени мозъци, позволяващи си дори на шега да ми зададат подобен въпрос в този момент.

Колебаех се дали да правя тази лична история обществено достояние. Правя го поради една единствена причина, а имено, че сега когато съм спокойна за живота на татко ми, съм изплашена от болеста на обществото, в което живеем.

Забравихме, че преди да се делим на демократи, социалисти, либерали и кви ли не политически секти, ние сме човеци. Изплашена съм, че потъвайки в агресивността на днешния свят, човещината у нас се заличава.
Не, няма да ставам член на ГЕРБ, извратени хора.

Ще запомня жеста на една жена, на д-р Вяра Церовска, която също е нечия дъщеря….!!!

Коментари

коментара