Кметът на кв. Църква скочи срещу тромавата процедура за изхвърляне на строителни боклуци на сметището в Перник: То е некакъв ужас! Процедурата е толкова сложна и тежка, че населението вече се е отказало и изхвърля боклука по всички ливади

Проблемът с боклуците по селата в Пернишко набира скорост, защото много хора правят ремонти по къщите си и изхвърлят строителните отпадъци или в контейнерите за битови отпадъци или където им падне.

Кметът на пернишкият квартал Църква Румен Петров обяви, че това се случва заради сериозната и тромава процедура по наемане на законен контейнер за изхвърляне на строителни отпадъци, научи zaPernik.com.

„При почистване на нерегламентирани сметища имаме сериозен проблем на сметището. Там е някакъв ужас. Карам хората да си поръчат контейнер, когато правят ремонт или някакви други дейности. За да си изкараш боклука в сметището и да го изсипеш в това сметище, ти отнема 2 дена ходене, мерене, такси и така нататаък. То е некакъв ужас. Процедурата е толкова сложна и тежка, че населението вече се е отказало от това нещо и създава нерегламентирани сметища – изхвърлят боклука по всички ливади“, обяви кметът на квартал Църква Румен Петров.

„Сега за пречиствателната станция трябва да пиша докладна, за да почистваме пречиствателната станция“, ядоса се кмета Петров.

„До 2 седмици се очаква да има нови контейнери за боклук. Обществената поръчка вече е приключила, а  необходимите кофи ще бъдат разпределени по селата. Техният брой не е голям, затова Общината ще се опита да допълни с нейни сили нужното“, обяви кметът на Перник Вяра Церовска.

Коментари

коментара