Нова политическа коалиция се роди за кметските избори в Перник! ВМРО и СДС се събраха и издигнаха младия доктор Адриан Симеонов за кмет, а Димитър Колев за водач на листата съветници, с крайна цел – да избутат БСП от второто на трето място в Перник!

Димитър Колев и Адриан Симеонов

Нова политическа коалиция се направи в Перник, научи ZaPernik.com. ВМРО на Димитър Колев и СДС се споразомяха да се явят с обща листа за съветници и общи кметове.

„Целият стремеж е да направим една местна патриотична и консервативна коалиция. Влязохме в разговори със СДС. Коалицията вече е факт. Водехме доста сериозни преговори и стигнахме до извода, че трябва да се явим с обща листи и кандидат-кметове“, обяви Димитър Колев от ВМРО.

„Разбрали сме се доста единодушно, че кандидат за кмет на град Перник ще бъде господин Адриан Симеонов – кандидат на СДС. Той е млад човек, лекар, педиатър, с много енергия. Листата ще води от човек на ВМРО. Имаме още малко технически уточнения да направим, но това са подробности. Ще поканим нашите коалиционни и коректни партньори – земеделците. Ще има гражданска квота и местни патриотични движения“, съобщи Димитър Колев.

„Младежката организация на СДС Перник издигна моята кандидатура за кмет на Перник. Аз приех това предизвикателство. Реших да участвам в надпреварата за кмет на Перник през месец отктомври. Подадох рака към всички местни патриотични и консервативни организации да застанат зад един широк съюз и заедно всички да излезем като основни конкуренти на двете основни политически сили – ГЕРБ и БСП“, обяви кандидат-кмета за Община Перник Адриан Симеонов.

„Четири дни след като приех номинацията и кандидатурата, нашите приятели от ВМРО обявиха, че ще влезем в разговор за евентуално общо явявания. Ние направихме тези разговори. Обсъдихме всички въпроси за една обща коалиция, която включва общо явяване в листите и заставане зад мен като кандидат кмет на Перник и очакваме включваме с останали десни и патриотични организации“, обясни Адриан Симеонов.

Димитър Колев ще бъде водач на листата за общински съветници, допълниха от коалицията. Останалите ще бъдат опитни състезатели и млади хора, обявиха от ВРМО – СДС.

От коалицията ВМРО – СДС обещаха да бъдат втора политическа сила в Община Перник, избутвайки БСП, която в момента е в изключително лошо състояние.

Коментари

коментара