Пернишки пенсионери се събират в град Дряново, за да обсъдят важни въпроси

Снимка: в.Вяра
 На свое редовно заседание ЦС на Новият съюз на пенсионерите прие важни решения, съобщиха до zaPernik.com Катя Христова – Член на ЦС и Председател на Обл.Съвет на НСП – Перник. В ръководните структури бяха избрани представители на най-голямата пенсионерска организация в страната- тази на област Велико Търново. Нейната председателка г-жа Радка Маркова стана зам.председател на съюза.

   По доклад на инж.Стефан Стефанов-зам.председател на НСП, с цел подобряване на сътрудничеството и координацията между пенсионерските сдружения,ЦС прие решение за провеждане на национална среща в гр. Дряново на 10 юли 2019 година. Тя ще премине под мотото „Единни действия за нашите права“.
Представителите от различните области на страната ще обсъдят четири въпроса:
1/ Как да отстояваме искането за преизчисление на пенсиите със  СОД от предходната година.
2/ Как да спрем търговията със здравето на пенсионерите и да отстояваме правото си на своевременен достъп до финансово достъпни медицински грижи с добро качество.
3/ Как да участваме в местното самоуправление
4/ Какви да бъдат основните искания към правителството,местната власт и НЗОК.
Това решение на ЦС е в съзвучие със стремежа на Новия съюз на пенсионерите да действа и да допринася за разработване и провеждане на политика за достоен живот на възрастните хора в нашата Родина, каза още Катя Христова.

Коментари

коментара