Кои пернишки полицаи получиха награди по случай 140-години от създаването на МВР?

Днес, на тържествено събрание по случай 140-години от създавенто на МВР, в сградата на ОДМВР – Перник бяха наградени служителите от дирекцията, постигнали високи резултати при осъществяване на дейността си. 

С „Почетен знак“ на МВР – втора степен е награден началникът на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“. Същото отличие, но трета степен получават и двама служители от сектора. Наградите са от Младен Маринов, министър на вътрешните работи.

С „Грамота“ от административния секретар на МВР г-н Бойко Славчев е наградена Звезделина Василева – главен юрисконсулт в дирекцията.

„Писмена похвала“ от директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Димитър Попов получиха 7 служители от дирекцията, за проявена самоинициативност и постигнати отлични резултати при представянето на Областната дирекция  в провежданите ежегодни турнири по стрелба.

Отново с „Писмена похвала“, но за съществен принос и постигнати високи резултати при изпълнение на професионалните задачи, са отличени 46 служители на полицията, в това число заместник директорът комисар Сашко Христов и началник отдел „Охранителна полиция“ комисар Васил Василев.

На церемонията бяха връчени и наградите от провелия се турнир по стрелба в чест на празника.

На първо място индивидуално жени се класира Александра Атанасова от отдел „Разследване“. Втора е Анна Кирилова от група „Миграция“ и трета Цветелина Ленкова от Първо РУ. При мъжете първи е Ивайло Ангелов – от Първо РУ, втори Мартин Стоянов  – сектор „Пътна полиция“ и трети Румен Евтимов от същия сектор.

В отборната надпревара на първо място при жените е тимът на отдел „Разследване и група „Миграция“, на второ Първо РУ и на трето отдел „Охранителна полиция“. Първи отбор на Първо РУ е първенец при мъжете. На второ място е сектор „Пътна полиция“, а на трето РУ – Радомир.

Ключовете на 5 нови автомобила „Шкода“ бяха връчени от старши комисар Димитър Попов. Първо РУ получава два автомобила и по един за Второ РУ, РУ – Радомир и РУ – Брезник.


По случай празника са получени множество поздравителни адреси, в това число от областният управител на Пернишка област г-жа Ирена Соколова и от г-жа Вяра Церовска – кмет на Община Перник.

В заключителната си реч по време на церемонията, старши комисар Попов поздрави всички отличени по случай празника, изказа задоволство от постигнатите професионални резултати и пожела на служителите крепко здраве, лични и професионални успехи.

Коментари

коментара