Кметът Вяра Церовска проведе спешен телефонен разговор с Йорданка Фандъкова заради перничани

Кметът на Перник Вяра Церовска е провела спешни телефонни разговори още рано сутринта с директора на Агенция Пътна Инфраструктура Петър Терзийски, министъра на регионалното развитие Петя Аврамова, както с кмета на София Йорданка Фандъкова и народния представител Красимир Велчев, във връзка с това, че реверсивното движение не се осъществява във вторник и сряда сутринта.

С кмета на София Йорданка Фандъкова е проведен разговор да се направи спешна среща със столичните кметове, от чията страна има съпротива за реверсивното движение, за да може да бъдат направени нужните съгласувания и реверсивното движение от временно, каквото е в момента, да стане постоянно. Йорданка Фандъкова е запозната с позицията на кмета Вяра Церовска, че застава зад шофьорите и няма да отстъпи крачка назад за реверсивното движение през Владая.

Това е неприемливо за мен и перничани и ще оказвам постоянен инстуционален натиск реверсивно движение да има, още повече, час по-скоро да стане от временно – постоянно. Подкрепям хората, които оказват граждански натиск в тази посока. Целта е нещата да се случват„, каза Вяра Церовска.

Освен с Йорданка Фандъкова, кмета на Перник е разговаряла тази сутрин с шефа на АПИ Петър Терзийски, който е казал, че още този следобед ще възстанови реверсивното движение.

Министър Петя Аврамова също е вдигната на крак и знае за ситуацията, обещава съдействие и тя.

Със случая е натоварен народния представител от ГЕРБ Красимир Велчев.

Съпротивата с реверсивното движение през Владая идва от столичния районен кмет на Княнжево, който раздухва мантрата, че откакто се е въвело реверсивното движение, автомобилите са се увеличили с 2 000 и някакви хора от кнажевска махала били недоволни.

Коментари

коментара