Убиецът на Мирослава Марио Заека и майката на килъра от „Соло“ Илиян се оплакват от тормоз

Бащата на убития от Илиян Тодоров преди 10 години пред софийската дискотека „Соло” – Васил Александров, бил издирван от МВР по искане на убиеца на Мирослава от Перник – Марио Любенов – Заека и майката на килъра Илиян – Петя.

Новината сподели ексклузивно почерненият родител Наско Александров, цитиран от lupa.bg. „Дадох интервю по повод 10-годишнината от смъртта на сина ми Васил Александров и приятеля му Кирил Въжаров. Разказах как убиецът им Илиян Тодоров заедно с Марио Николов – Заека като деца са умъртвявали котки и след това са ги разфасовали. Това мое изказване, за което имам доказателства, притеснило силно Заека и майката на Илиян. И двамата са се оплакали, че съм им причинявал стрес и съм ги тормозел. Затова първо бях извикан в IV Районно, а след това в СДВР. Полицаите недоумяваха как за такова нещо ме викат на разпит”, разказва съсипаният баща.

Заека станал набожен в затвора и започнал да рисува икони, но разказът на Наско Александров го извадил от покоя, който намирал в изкуството.

Майката на Илиян пък още не можела да дойде на себе си, след като разбрала, че е подслушвана покрай сина ѝ, който още се издирва и приказките на бащата на Васил допълнително усложнявали ситуацията.

Наско Александров и Интерпол вече 10 години търсят екзекутора на сина си и на неговия приятел. От Илиян обаче няма и следа.

По негова информация последно килърът бил в Катар, но никой не знае къде е в момента.

На 18 април 2009 г. пред дискотека „Соло” в София на метри от Съдебната палата загинаха 21-годишният хокеист Кирил Въжаров и 24-годишният му приятел Васил Александров. Двамата бяха намушкани с нож от Илиян Тодоров при спречкване. След серия съдебни заседания, в които като доказателства бяха представени окървавените дрехи на убитите и бяха извадени записи от охранителни камери, Илиян Тодоров бе признат за невинен.

Според съдията по делото Румяна Ченалова, не може да се каже, че Тодоров не е извършил престъплението, но доказателствата срещу него не са достатъчни. Така в края на 2011 г. Илиян Тодоров излезе от ареста и повече не се появи в съдебна зала. Изненадващо Апелативният съд отмени оправдателната присъда и го осъди на доживотен затвор, а Върховният съд я потвърди. След прочитането ѝ Тодоров обаче изчезна зад граница и предприе серия от видео обръщения в интернет.

Коментари

коментара