Радомирци излизат на протест срещу това институции да отнемат децата им

Родители от град Радомир излизат на протест срещу закона, „позволяващ частни и чуждестранни институции да влизат в домовете и с или без причини да взимат децата им“. Това съобщиха до zapernik.com, както и в групата на Радомир. Протестът е подкрепен и от кмета на Радомир, споделят инициатори.

Протестът е със съгласието на МВР и е насрочен за днес,  04.07.2019 от 17:00ч. Протестиращите предвиждат да се съберат пред сградата на Община Радомир, откъдето ще започне автошествие из града.

„Тези от вас ,които нямат автомобил,Моля Ви елате пред общината ,за да се подпишем ,че сме против този закон тихомълком влизащ в сила ,частни , чуждестранни институции да влизат в домовете и с или без причини да взимат децата ни. Ние нямаме против социални служители да се грижат за защитата на нашите деца ,но не и тези частни институции ,които дори нямат лицензи за тази услуга„, съобщава Карина Стоянова.

„Ние няма да позволим нашите деца да бъдат взимани ,изпращани в чужбина на приемни семейства ,гей двойки ,продавани и разчленявани.. Това са нашите деца и няма да бъдат част от бизнеса на мафиотите в министерството . Елате и ни подкрепете !“, пише в групата на Радомир Карина Стоянова.

Коментари

коментара