Издадоха разкази на пернишката писателка Здравка Евтимова в Италия

Италианското издателство Besa Edirice с главен редактор и собственик Ливио Мучи е издало сборника с разкази от Здравка Евтимова „Жената, която се хранеше с поезия“. Това съобщи на БТА авторката. Премиерата на сборника се е състояла на 29 юни на фестивала на литературата и културата в италианския град Фано. Там книгата е била представена от литературния критик професор Катиа Мильори, от университета на град Урбино.
Това е третата книга на Здравка Евтимова, публикувана в Италия от издателство Besa. Първата бе романът „Sinfonia“, с българско заглавие „Четвъртък“, претърпял две издания през 2015г. и 2016г.

Втората й книга, публикувана от италианското издателство е романът „Една и съща река“.
Сборникът „Жената, която се хранеше с поезия“ ще бъде представен и на фестивала на книгата в италианската област Апулия на 3 юли, където за разказите на Евтимова ще говори Клара Нубиле, изследовател на съвременната литература по света и преводач от английски на италиански език.

Неотдавна стана ясно, че разказът „Кръв от къртица“ на писателката и почетен гражданин на Перник Здравка Евтимова влезе в учебниците по литература в САЩ.

Източнки: БТА

Коментари

коментара