Извънредно: Часове след намесата на кмета Вяра Церовска, реверсивното движение през Владая остава!

„Спокойно, перничани! Реверсивното движение през Владая няма да бъде спряно в неделя, след моя намеса днес с държавните институции. Ще продължавам да отстоявам интересите на перничани!“, обяви пред zaPernik.com кмета на Община Перник Вяра Церовска.

Както по-рано тя пое ангажимент е разговаряла на най-високо ниво с министъра на регионалното развитие и директора на АПИ.

След поредица от спешни разговори, реверсивното движение на Владая няма да бъде спряно в неделя, както обявиха от АПИ вчера.

„За мен това е една от най-важните теми за перничани. Хиляди наши съграждани работят в София. Реверсивното движение реши големи проблеми с трафика в пикови часове, така, че аз като кмет на Перник ще отстоявам неговото оставяне. Засега искам да успокоя перничани, че имам уверението от държавата, че в неделя конусите няма да бъдат прибрани и реверсивното движение остава. Ще инициирам срещи, за да може от временно решение, каквото е в момента, реверсивното движение да остане постоянно“, каза Вяра Церовска.

От АПИ потвърдиха:

 

Обсъдихме всички възможни варианти и решихме временното реверсивно движение, което се регулира ръчно, да се запази през летните месеци в пиковите дни и часовете с най-интензивен трафик сутрин и вечер, когато много хора пътуват към и от столицата. Тази организация ще бъде през летните месеци до изграждането на електронната система за регулиране на реверсивно движение. Очаква се тя да бъде готова най-късно до края на годината, съобщи инж. Иван Досев, член на УС на АПИ. Ежедневно по пътя през Владая преминават около 26 500 моторни превозни средства на денонощие, а след ремонта на пътя и осигуряването на две ленти в посока в дните с интензивен трафик той е нараснал с около 2 500.
Среща с Инициативния комитет:
Въпреки постигната договореност днес, жителите от Драгичево в неделя ще излязат край пътя, без да блокираме и затрудняваме движението по Е-79, съобщи председателят на Инициативния комитет на Драгичево Васил Николов. Удовлетворени сме от решението на АПИ за изграждането на постоянна електронна система за регулиране на трафика със светофари, както и осигуряването на реверсивно движение в дните с интензивен трафик – понеделник, вторник, петък и неделя, заяви Николов.

Коментари

коментара