Само за броени часове перничани почти напълниха догоре металното сърце

Истински фурор направи прясно поставеното метално сърце, в което се събират пластмасови капачки за благотворителност. Само броени часове бяха необходими на перничани за да напълнят сърцето повече от половината с капачки, разбра zaPernik.com от хората на инициативата. 
За по-малко от ден успяхме заедно с всички съграждани да постигнем това. Благодарности на фондация „П.У.Л.С“ за това,че съдейства на неформална група“ Достъпна градска среда Перник“. Заедно можем да направим града прекрасно място за живеене. Благодарим Ви !“, радват се от групта. 

Събраните пласмасови капачки ще бъдат предавани за рециклиране, а средствата от тях ще бъдат предоставени за закупуването на необходими уреди или медикаменти за детско отделение в МБАЛ „Рахила Ангелова“ гр. Перник. Всеки, от своя страна, може да бъде съпричастен в благотворителната кауза, като постави своите събрани капачки в металното сърце.

С поставянето на сърцето пред Централната поща, Перник ще стане поредният град в страната, който се включва в подобни благородни каузи.

Идеята е да продължи дългосрочно в името на отговорното потребление и добротворството. Надяваме се, че гражданите на гр. Перник ще бъдат съпричастни към тази благородна инициатива, защото тя засяга децата, които са бъдещето на България, казват още от „Достъпна градска среда Перник“.

Коментари

коментара