БСП върна в детската градина изгонената от съда общинска съветничка Румяна Гьорева

Както zaPernik.com писа вчера първи, съда изгони от Общинския съвет на Перник Румяна Гьорева, призната за виновна на последна инстанция за това, че е гласувала да вземе за фирмата си половината сграда от детска градина в Перник, която след още скандали перничани нарекоха „Бедни и богати“.

БСП изпрати до медиите умопомрачително писмо срещу Румяна Гьорева и повлича и ГЕРБ в скандала с нея. Ето какво споделиха пернишките социалисти пред zaPernik.com:

Решението на Административен съд – Перник за отстраняването на зам.-председателя на ОбС и председател на групата съветници на ГЕРБ Румяна Гьорева  от ОбС – Перник, след скандала с опита за присвояване на половината от сградата на филиала на общинската детска градина „Пролет” и превръщането й в частна, е единственото законно и справедливо в този случай. Защо, обаче трябваше да се стигне до него, след като Румяна Гьорева е в реален конфликт на интереси?

БСП поиска оставката на Румяна Гьорева като зам.-председател на ОбС –Перник и общински съветник още на 9.08.2017 г., преди почти две години. Гласуването й, за изграждането на частна детска градина, от нейна фирма, реакцията й след това и оставането й в ОбС-Перник, за преден път показват още едно от лицата на партия ГЕРБ  – ярък цинизъм и конфликт на интереси, който дели децата на държавни и частни, бедни и богати. Само общественият натиск и реакцията на БСП попречиха този цинизъм да стане реалност. Затова депозираната от нея оставка, след окончателното решение на съда е всичко друго но не и морален акт. За съжаление, вече почти четири години общината се управлява по този  начин – на парче, без каквато и да е визия за развитие или по-скоро с визия за лично облагодетелстване. Управлението на държавата, също не е по-различно.

Преди година казахме, че такива бомби цъкат във всяко едно населено място и времето го доказа с „Апартаментгейт” и къщите за гости, за които всички българи ще плащаме. Тези и още много случаи в цялата страна са доказателство за усещането на ГЕРБ за безнаказаност.

Коментари

коментара