Успех за футболната школа на Миньор! Три момчета получиха повиквателни за проектонационален отбор на България

Трима футболисти от школата на ФК Миньор Перник получиха повиквателна за Проекто националния отбор на България набор 2005. Това са младите надежди на Перник Мартин Иванов, Мартин Николаев и Калоян Божидаров. Трите момчета се върнаха от Националната футболна база „Бояна“, където са показали възможностите си на терена, разбра zapernik.com от треньорът на Миньор, набор 2005-2009 Георги Рошилков. 

Тази година за първи път се организира проектонационален отбор за набор 2005. По този повод перничани са получили повиквателна от футболния съюз, че трите момчета са наблюдавани и са поканени да се присъединят към лагера, в който участват млади футболисти от цялата страна. Лагерът се е състоял в три дни на футболната база в Бояна, а перничани са направили много добро впечатление и са играли много добре. Мартин Иванов дори е вкарал гол за отбора, зъвршил с резултат 1:0.

Програмата на лагера се е състояла в две тренировки и една учебна футболна игра.

Калоян Божидаров е вратар в детската школа на Миньор, а Мартин Иванов и Мартин Николаев са офанзивни полузащитници.

„Самият факт, че от нашия клуб са повикани цели три момчета е голяма признание, тъй като големи софийски клубове са се представили с по-малко състезатели„, сподели Рошилков пред zaPernik.com.

Той изрази надежда, че и на следващата проверка отново ще поканят момчета.

По думите на шефа на детско-юношеската школа на Миньор – Петър Анестиев, тази повиквателна показва, че детската школа на Миньор ражда добри футболисти, които печелят и първите места във футболните турнири.

Анестиев спомена пред zaPernk.com, че школата работи много добре с общината за развитието на детския спорт и футболния клуб като цяло. Има обаче все още какво да се желае.

На прага на 100-годишнината си, Футболен клуб Миньор – Перник доказва, че има бъдеще – в лицето на младите си надежди.

 

 

 

Коментари

коментара