От есента започва строежа на пътен възел „Марина бара“

От есента трябва да започне строенето на новата отбивка при „Марина бара“ в Перник. Това съобщи кметът на Перник Вяра Церовска.

Дългоочакваният проект получи зелена светлина от министърката Петя Аврамова, а до няколко дни предстои да бъде подписано споразумението. След това АПИ трябва да обяви обществена поръчка за проекта. Сроковете там обаче са не по-малко от 2- 3 месеца и в най-добрия случай, ако няма обжалване се очаква до есентта строителството да започне, каза още Церовска.

Проектът е настойност 600 хиляди лева и е важен за удобството на перничани. Той ще бъде финансиран от Министерството на регионалното развитие и благоустройство.

„Тази отсечка е за вход към Перник. Изход имаме, но нямаме вход. Сега за да отидете в тази част на града, трябва да се влезе през кварталите „Иван Пашов“ и Хумни дол“, а това допълнително затруднява придвижването и води до задръстване“,каза Вяра Церовска.

Тя допълни, че е направила всичко възможно да убеди министър Петя Аврамова колко е важно това за града ни и се радва, че резултатите са налице. От Общината дори са заснели огромния трафик, който се влива в града и блокира движението. а министърката лично и на място се е убедила в това.

 

Share Button

Коментари

коментара