Рекорд по празниците в пернишко! Мъртво пиян шофьор с 4,15 промила алкохол в кръвта удари две коли

В Перник по Великден не се чукат с яйца, а с коли. Пиян шофьор е задържан за удар на два автомобила.
На 27 април, в гр. Земен бил подаден сигнал за ударени два паркирани автомобила. Пристигналите на място полицаи установили, че лек автомобил „Хонда“, шофиран от столичанина В.М./40 г./, ударил паркирани Шкода „Октавия“ и Рено „Клио“. Нанесени са им материални щети, без пострадали хора. При изпробване на мъжа с техническо средство за алкохол са отчетени рекордните 4, 15 промила. Отказал кръвна проба за химичен анализ и бил настанен в токсикологията на пернишката болница.
Започнато е бързо производство и работата продължава.

Девет бързи производства са започнати през почивните дни срещу пияни шофьори.

Шестима шофьори са управлявали автомобилите си след употреба на алкохол. Алкохолните им проби се оказали 1, 42; 1, 45; 1,53; 1,59; 1, 76  и 1, 83 промила. Всички са задържани за срок от 24 часа и работата по документиране на случаите продължава.

59-годишният В.Б. от гр. Радомир е шофирал нерегистриран мотоциклет „Кимко“ и с 1, 83 промила алкохол в кръвта. Мъжът бил проверен на 25 април, малко преди с. Извор. Задържан е за 24 ч. и работата продължава.

24-годишен радомирец е шофирал автомобил без книжка. Х.В. бил проверен в гр. Радомир на 26 април, управлявайки Форд „Фокус“. Полицаите установили, че младежът кара в едногодишния срок на отнетото му по административен ред свидетелство за правоуправление. Задържан е за 24 ч. и работата продължава.

Коментари

коментара