16 чиновника дебнат да не гъкнеш срещу Стратегията за отвличане на деца от държавата

Държавата се опитва по всякакъв начин да налага стратегията за детето, която цели да изземе функциите на семейството и да ги даде на чиновника, като отвлича деца, по модела на някои западни държави и ги дава на семейства, които имат проблеми да имат свои деца.

Ето какво разказва майка от своето училище:

Здравейте! Днес бях на обществен съвет в училището на дъщеря ми, тъй като съм част от родителския актив. На този съвет родителите се срещаме с ръководството на училището и обсъждаме бюджета, учебниците, паралелките и други важно въпроси. Зададох директен въпрос на директорката какво знае за въпросната Стратегия за детето. Следват ли вече някакви разпоредби, свърани с нея, готвят ли се някакви дейности. Тя беше откровена и сподели, че тази стратегия вече е била представена пред тях. Имат и изрична забрана да говорят за нея с родителите, въпреки че масово директорите от училищата в града са я отхвърлили и изразили негативното си мнение. Сподели, че в прав текст им е заявено, че нещата ще се случат въпреки несъгласието им, защото това е натиск от Европа. Сподели също, че има назначени 16 на брой държавни служители, които следят постовете във фейсбук на учителите и директорите !!! За щастие, ме увери, че във нашето училище, колкото е възможно по-дълго ще отказват да пускат анкетите и агитационните плакати на ДАЗД, но призова родителите да бъдем безкомпромисни и да се борим да не допуснем това безумие да се случи. Общо взето учителите са с вързани ръце, което е разбирамо. Тези дни ще въпроси и в детската градина на другото ми дете.

Баща пък е скъсал плаката на Агенцията за закрила на детето, който призовава деца, които имат проблеми с родителите си, да се обадят на държавата. В Норвегия има подобен плакат, който гласи: „Ако имате проблем с родителите си, обадете ни се“.

Коментари

коментара