Колоездачи газят деца в парка на Перник

Колоездачи заплашват сигурността на децата в парка в центъра на Перник, видя zaPernik.com.

Според общественика Ивайло Велинов група от 6-7 колоездача са карали бързо с велосипедите и едвам не са прегазили детето му.

„Днес малкото ми дете докато играе в парка на новите катерушки налетя на група (6-7) тийнейджъри (или по-скоро те налетяха на него) които преминаха с висока скорост с велосипеди през средата на парка. Днес времето беше хубаво и имаше десетки деца, които тичаха напред-назад безконтролно. Първите двама колоездачи видяха детето, другите не успяха до последния момент, когато им се наложи да направят сложни маневри и нещо като пируети за да избегнат сблъсъка. Не зная какъв късмет имаха всички участници в това, че се разминаха на косъм без инцидент.
След детето ми, налетяха на друго дете и трето, докато не видяха, че там е пълно с деца и им се наложи да намалят скоростта и се разотиваха в различни посоки“, разказва в групата „Снимай Перник“ Ивайло Велинов.

“ Е щом сте се разминали само с толкова , а не сте отнесли и някоя псувня, както моя син /3г./ отнесе на моста при парка няма от какво да се оплаквате /да добавя , че го държах за ръка – не е тичал или мотал безцелно по моста , просто тийнейджърите си бяха културно обслужени от родители и други подобни твари, които само пречат на възпитанието на иначе така добрите …няма да ги наричам с думата която ми е на клавиатурата“, съобщава Александра Джорджова.

“ На мен ми се случи подобно нещо с внучката!Тогава когато писах имаше обидени ….родители.Няма да коментирам след моята забележка какво ми чуха ушите от тези деца!!!“, възмущава се Павлина Радева.

“ Стоя си аз в колата (преди около 2-3 седмици) пред ОДК и чакам да настъпи време да си взема детето от занимания и попадам на следната сцена. Група деца (тийнейджъри) се спускат с колела по стълбите на ОДК (онези тесните, в храсталаците) с подобаваща скорост и изскачат на пътя (храсталаци и липса на видимост) пред колите. Със спрей започнаха да драскат върху кофите за боклук, натиснах клаксон, спряха да пръскат и продължиха със спускането по стълбите и изскачането на пътя… Та… имайте едно на ум като минавате с кола от там“, предупреждава Тина Ташева.

Коментари

коментара