От БФС дойдоха в Община Перник, за да дадат старт на процедурите за изграждане на новия тренировъчен комплекс по футбол в кв. „Изток“

Започва проектирането на новия тренировъчен мини комплекс по футбол, който ще се намира в район „Ладовица“ на пернишкия кв. „Изток“ до стадион „Металург“. Това стана ясно на проведената днес среща в Община Перник, в която участие взеха зам.-кметовете Владислав Караилиев и Денислав Захариев, Братан Братанов – председател на Българската асоциация па мини футбол, председателя на БФС Перник Валентин Лазаров и Александър Димитров – сътрудник към БАМФ. 

Миналата година Община Перник даде безвъзмездно право на строеж на Българския футболен съюз за срок от 20 години. В момента работата е на етап проектиране. Игрището ще е разположено на терен от 4 дка.

За изграждането на този комплекс бяха водени разговори от кмета Вяра Церовска с председателя на БФС Борислав Михайлов, който обеща да направи тренировъчно игрище за футбол в Перник.

Комплексът ще бъде съвременно съоръжение, каквито вече има в Пазарджик и в кв. „Надежда“ в столицата. Предвиждат се паркоместа , облагородява се целия терен, за да се ползва безплатно от спортуващите в град Перник.

Коментари

коментара