Ансамбъл„БЪЛГАРЕ“ и приятели представят в Перник „Как ще НИ стигнат американците?“

Нов сценичен проект, ко-продукция на Национален фолклорен ансамбъл „БЪЛГАРЕ“ и Национална импресарска мрежа, ще бъде представен премиерно в Перник на 25 април, четвъртък, от 19 часа в театралния салон на Двореца на културата.

Представлението е в навечерието на светлия християнски празник Великден и се осъществява под патронажа на кмета д-р Вяра Церовска и със съдействието на Община Перник.

Интригуващо околосветско пътешествие и завладяваща феерия от емблематичните музика, песни и танци на много страни – България, Турция, Гърция, Италия, Франция, Англия, САЩ и Русия очаква зрителите на шоу спектакъла. Наред с основния участник – ансамбъл „БЪЛГАРЕ“, на пернишка сцена Национална импресарска мрежа ще изведе едни от своите най-атрактивни артисти певци: триото тенори „Уникалните гласове“, дуета Крис и Велин, взривил церемонията при откриването на Европредседателството ни, родопския славей Албена Вескова, виртуозния гайдар Веселин Кузмов, майстора на шотланската гайда Росен Росенов, бузукаря Даниел Стефанов и още популярни изпълнители.

Префразиран, култовият въпрос на Тодор Колев от легендарното му тв шоу ще бъде отправен от друг шуменски комик – Крум Крумов, главно действащо лице в тази музикално-танцова одисея, която той ще представи през своя хумористичен калейдоскоп на зрителите. Фокусът на сценария на забавното шоу е върху универсалния талант на българите да се наложат във всяка сфера на изкуството и шоу бизнеса. Очаквано, акцентът в спектакъла е върху най-богатия фолклор на планетата – българския.

Спектакълът е дело на доказалия се с оригиналните си идеи хореограф и режисьор Христо Димитров – създател на НФА „БЪЛГАРЕ“, триото тенори „Уникалните гласове“, Фестивала на фолклорната носия в Жеравна и ред други мащабни културни и патриотични идеи и събития.

Иизобилие от красива музика, песни и танци очаква зрителите в двучасовото представление, след което те гарантирано ще се почувстват заредени с позитивизъм и гордост от уменията ни като народ. Перничани ще се насладят на атрактивното шоу едни от първите в страната, след гостуването му на сцените в Бургас, Шумен, Пловдив, НДК – София и Разград. Всеки зрител ще открие по нещо за себе си в новия спектакъл с марката „БЪЛГАРЕ“, увлекателно представящ различни музикални стилове и културни традиции.

Билети за премиерата на „Как ще НИ стигнат американците?“ в Перник на цени от 20 и 25 лева все още могат да бъдат закупени на касата на Двореца на културата и в мрежата на Eventim.bg

Коментари

коментара