Квартал Тева на нокти: Пръсната отрова убива кучета

Пернишкият квартал Тева отново е на нокти заради пръсната отрова, която мори бездомните кучета. Свидетели твръдят, че отровата е пръсната в близост до детска площадка. Подадени са множество сигнали. 

От полицията потвръдиха за починало куче в пернишкия кв. „Тева“.
Сигнали в полицията са подадени вчера вечерта.  Служители от Първо РУ посетили местопроизшествието. В близост до блок е установено мъртво куче. Предстои да му бъде направена аутопсия, която да даде насоки за причината за смъртта. Установена е и жената, подала сигнала. Започнато е досъдебно производство по чл. 325 „б“, ал. 1 от НК и работата продължава.

По информация на очевидци отровено е не само едно куче, а поне три.

По-късно след подадените сигнали служители пристигнали с камион и натоварили убитите животни.

Припомняме, че в послединте дни тевенчани пропищяха от множеството бездомни кучета, дори се говореше за случаи на ухапвания. Дали някой не е решил да се справи с проблема като посее квартала с отрова? Без дори и да помисли, че в този квартал се разхождат и домашни любимци, малки деца.

Далеч сме от мисълта, че пръскането със смъртоносна отрова на обществено място е законно деяние. Както и целенасоченото убиване на гръбначни животни по изключително мъчителен начин.

Коментари

коментара