Пернишкият съд сурово наказа Цветан за убийството на наркодилъра Роби пред кафе „Малибу“

11 години и 4 месеца затвор очакват убиецът на Роберт Величков от Перник – 33-годишният Цветан Иванов. Цветан е осъден и на 2 години затвор за закана за убийство. Освен лишаване от свобода, Цветан трябва да плати и 120 000лв. кръвнина на семейството на Роби. Както и още 150 бона на приятелят на убития, заради това, че е заплашен с убийство. Това наказание наложи Пернишкия окръжен съд. Присъдата обаче подлежи на обжалване. 

Припомняме, че Цветан Иванов разстреля пернишкия наркодилър Роберт Величков в центъра на Перник, пред кафе „Малибу“ на 15 ноември 2017г. Приятелят на Роберт, който е бил с него в момента на убийството е бил заплашен с пистолет от убиеца.

Веднага след престъплението Цветан се укри и напусна пределите на България. Той бе обявен за общодържавно издирване, издадена бе и европейска заповед за задържане. На 21 ноември Иванов бе задържан на аерогарата в София. Убиецът избягал при свои близки в Италия, но размислил и се върнал сам в България, предавайки се на органите на реда.

Иванов е от Плевен, но е живял в Перник без официална адресна регистрация. За него се знае, че е правил опит за самоубийство, бил е агресивен, злоупотребявал с алкохол. Преди убийството загубил 2000 лева в казино. В нощта на убийството си разменили обидни реплики с Роберт Величков, след което Цветан Иванов отишъл до дома си, взел незаконен пистолет, върнал се и убил Величков.

 

Share Button

Коментари

коментара

Посетете водещата страница на: