ДА ПОМОГНЕМ! Руми от Перник, която вярваше, че животът е безценен, сега плаща, за да живее

Това е Руми, на 54 год. от гр. Перник. Ще повярвате ли че до скоро усмивката почти не слизаше от лицето й? За нея живота и всеки един миг на радост беше безценен, до момента, в който разбира, че те вече имат стойност, която тя и семейството и са непосилни да платят без вашата помощ!

През месец януари 2019 г. Руми получава жестоки болки в кръста. Следва операция на дискова херния, която в последствие разбира, че е била напълно ненужна. Изписват я, а болките вместо да минават стават чудовищни. Започва голямото лутане в откриване на истинския проблем, който всячески я разкъсва вътрешно от болка.

В продължение на два месеца Руми се подлага на биопсиии и всякакви изследвания, докато най-накрая чува това, което е било най-големият й страх през последните месеци, а именно болестта РАК в напреднал стадий с разсейки и засегнати органи!

Точната диагнозата е „Миелоиден сарком“- усложнение на рак на кръвта, с рядък рецидив, по-малък дори от 3 % в световен мащаб!

Няколко български болници я изследват и й предлагат химиотерапия за стопиране на рецидива, но прогнозата не е ясна, не последват и обяснения за метода на лечение. Изтощена от болка и без капка сила, Руми тръгва за Турция. Постъпва в клиниката Газиосман Паша в Истанбул. Направен е първият курс на химиотерапия на стойност 10 000 евро.

Лекарите дават шанс на Руми да живее и гарантират пълното й оздравяване при направата на трансплантация на костен мозък, но цената за живота й е прекалено висока – 85 000 евро.

Нека заедно помогнем на една жена, която иска да продължи да се радва на живота! Заради децата си и заради всички, които обича! Нека се обединим и да накараме очите и отново да заблещукат. За Руми казват приятелите и колежките й, че е изключително позитивен и слънчев човек. Винаги е обичала пролетта, защото този сезон я свързва с най-щастливите й мигове – раждането на децата й. Тази пролет ще е по-различна, но тя вярва че ще е добра. Далече от близки и приятели, през прозореца на клиниката гледката сега и носи тъга, но и надежда за нов шанс! Пролетта винаги носи надежда! Нека отворим сърцата си, да се обединим и да дарим мъничко за Руми, но с любов!!!

МОЖЕТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ НА РУМИ ТУК

Коментари

коментара