15-годишно момче се напи и яхна мотор в Радомир, спряха дрогиран моторист в Драгичево

Вчера, около 19, 30 ч., в гр. Радомир е проверен мотоциклет „Ямаха“, управляван от 15-годишен местен жител. Органите на полицията установили, че мотора не е регистриран по надлежния ред в Р. България. При изпробване на непълнолетния с техническо средство за алкохол са отчетени 2, 10 промила. Отказал кръвна проба за химичен анализ. Бил задържан в районното, но в последствие освободен поради медицинска препоръка.

20-годишен жител на пернишкото с. Драгичево е задържан за шофиране на мотопед под въздействието на наркотици. На 31 март, около 16, 40 ч., в с. Драгичево е проверен мотопед „Пежо“, управляван от 20-годишният Ю.А. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за амфетамин. Младежът отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

На 29 март, около 20, 10 ч., на ул. „Ю. Гагарин“ в областния град бил проверен лек автомобил Ланчия „Делта“, шофиран от 56-годишният Л.П. от гр. Благоевград. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 2, 16 промила. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

С 1, 41 промила алкохол в кръвта е шофирал автомобила си марка Сеат „Алхамбра“ 31-годишният И.И. от гр. Радомир. Мъжът бил проверен тази нощ, около 02, 10 ч., на площад „Войнишко въстание“ в гр. Радомир. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

Работата по документиране на случаите продължава.

Коментари

коментара