Гладиаторските битки за селски кметове в Пернишко започват! В Ярджиловци се изправят ченгето Румен Сянката, Росица на Лаката, Данчо Кмето и евентуално жената на Гришата

Започват гладиаторските битки за кметове в Пернишко. Има една голяма битка – за кмет на Перник, но има битки за кметове на квартали и села.

Цялата държава може да се тресе от скандалите за апартаментите на Цветанов и властта, но ние от zaPernik.com държим горещ тигана с още по-горещите новини за кой, къде и как ще се кандидатира на местните избори в края на 2019 година.

Започваме с едно от най-големите пернишки села – Ярджиловци

На състезателната арена застават следните играчи:

Румен Сянката – той ще бъде издигнат от партия ГЕРБ. Бил полицай или охранител някъде по София. Румен Сянката е също така ловец – протеже на зам.кмета Денислав Захариев.

Росица на Лаката – тя ще бъде издигната от патриотичната коалиция на Димитър Колев и ВМРО. Много за нея ще напира синът й – Едуард Георгиев, който има тяло на батка и организация сред младежките среди.

Данчо Кмето – сегашният кмет Данчо Данаилов ще се кандидатира или независим, или от АБВ, води разговори и с БСП.

Това са трите основни фигури, които ще се борят за гласовете на ярджиловчани. 

Първа резерва:

Свежа на Гришата – в селото се спряга и името на жената на бившия кмет на село Ярджиловци – Григор Христов – Гришата за кандидатура от БСП. Но все още тази кандидатура не е сред стопроцентовите, както горните три.

Според първоначалните нагласи в селото, избирателите нямат определен фаворит от горните. Освен това селото е разделено на махали и роди. Което значи почти сигурно, че ще има балотаж.

[poll id=“29″]

Коментари

коментара