Жители на град Земен се оплакаха на депутат, че няма лекари в спешния център: Не сме втора ръка, искаме качествено здравеопазване

Жители на Земен алармираха Станислав Владимиров за липса на лекари в спешния център. 

Жители на Земен поискаха среща с народния представител от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров заради липса на лекар в спешния център в града, който обслужва двете общини  – Земен и Ковачевци. Пред народният представител те обясниха, че вече няколко пъти в спешния център намират само медицинска сестра и шофьора на единствената линейка, която обслужва един един град и 27 села. „Понякога се случва един ден да има лекар, а на другия да няма“, обясниха още те. Те добавиха, че освен липсата на лекар, в спешния център няма условия за спешна и неотложна помощ, както и за диагностициране. „Лекарите работят добре и съвестно, но нямат никакви условия, ние не сме хора втора ръка, плащаме осигуровките си като всички и искаме качествено здравеопазване“, категорични бяха земенчани.

По време на срещата Станислав Владимиров уведоми Министерство на здравеопазването за проблема, а от институцията обещаха веднага да започнат проверка по случая. От министерството казаха още, че няма съкращения на медицинския персонал в спешните центрове. Станислав Владимиров припомни на здравното министерство ангажимента им за подобряване на условията в спешните центрове и поиска той да бъде изпълнен във възможно най-кратки срокове. Той обясни, че има и сигнали от жители на общ. Брезник, че се налага лекарите в спешните центрове сами да шофират линейките, когато имат спешен случай, а това по думите му е недопустимо.

Коментари

коментара