23 пожара вилняха за денонощие в пернишко, подпалиха се къщи, декари гори станаха на пепел

Нови 23 пожара са гасени от огнеборците в региона през изминалото денонощие. Както вчера съобщихме, божарът в село Банище стигна и до къщите на хората. 

Няколко къщи, фургони и паянтови постройки са засегнати при пожара в брезнишкото с. Банище. Пламъците лумнали вчера, около 15, 20 ч. Четири автомобила от Перник и Брезник потушили пламъците, собщават от пожарната.
Припомняме, чев  гасенето се включиха и доброволци от селото. Повече информация и снимки за бедствието, можете да видите ТУК

500 декара смесена гора са унищожени при пожар в с. Боснек. Сигнал за бедствието е подаден около 13, 50 ч. Един екип от Радомир и два от Перник се притекли на помощ. Спасени са стотици декари насаждения. Причината отново е небрежност при боравене с открит огън.

Три декара широколистна гора са изгорели в трънското с. Цигриловци. По първоначални данни причината е самозапалване. Местните огнеборци спасили голям горски масив.

От пожарната отново напомнят, че паленето на сухи треви и отпадъци е ЗАБРАНЕНО. При установяване на нарушители ги заплашва ГЛОБА ОТ 500 ДО 2 000 ЛЕВА, ако не подлежат на наказателна отговорност.

">
Share Button

Коментари

коментара