Премиера! „Енергични хора“ за 100-годишнината на пернишкия театър „Боян Дановски“

Премиера на пиесата „Енергични хора“ подготвят във връзка с честването на 100- годишнината на Общински драматичен театър „Боян Дановски“ – Перник, която ще отбележим на 27 март 2019г.,съобщиха до zaPernik.com от културната институция.

Пиесата „Енергични хора“ от Василий Шукшин е написана отдавна, както самият автор я нарича повест за театър. Героите и днес са същите като преди – битието не ги е затрупало, не ги е запратило в нищото, те са сред нас.

Шест мъже обичат да полудуват след тежката работна седмица. Единият от тях е човек на отговорна длъжност в държавната администрация, а всички заедно са работен екип от „перфектни професионалисти“, осъществяващи работната си програма не по легалния начин, а на „черно“.Те обичат живота, който обаче не е лек. Имат семейства – жени, деца, тъщи, братовчеди … А роднините искат грижи … Всичко става с пари … И понеже парите от заплатите не стигат шестимата приятели трябва да доработват … на тъмно.

Но животът в един момент чупи огледалото. Правиш гаф в „интимния сектор“, една бележка в джоба и жена ти те спипва … Тогава те очаква среща с … прокурора, уредена от собствената ти жена, която решава да си отмъсти като натопи теб и приятелите ти. Една история написана отдавна, но актуална с пълна сила и днес, смях, интрига, заплахи за убийство в „Енергични хора“ на Шукшин.

Коментари

коментара