Перничанин „смени жената“ с кюстендилка, тя не издържа и се изнесе на хотел

Пернишка семейна двойка взе участие в риалити предаването „Смени жената“ по бтв. Две двойки – от Перник и от Кюстендил – размениха съпругите си, но една от тях не успя да издържи в новото си семейство. Двата остри камъка Катя от Кюстендил и Николай от Перник не успяха да мелят брашно и се стигна дотам, че Катя дори се изнесе на хотел в последната вечер от размяната. 

Дима и Николай Ненчеви са неразделни от почти 30 години. Имат 4 момчета. През 2017-а семейството им се завръща в България след 15 години емигрантство в Канада и остават да живеят в Перник. В момента двамата работят изцяло от вкъщи по идеен проект, с който се надяват да променят бъдещето на България – налагането на пряка демокрация.

„В Плиска има едно аязмо, което е пресъхнало от стотици години. Преди да емигрираме в Канада имахме среща с Вера Кочовска. Тя ни каза на мен и на Дима, че аз ще започна да служа на народа си, в момента, когато потече водата от аязмото. И аз съм в Канада и слушам новините на бтв и чувам: чудото стана, потече водата от аязмото….И в този момент аз се сещам какво ми е казано от Вера Кочовска и започвам да пиша едно отворено писмо до всички българи“, разказва Николай по време на опознавателната среща с временната си половинка шивачката Катя от Кюстендил.

През това време пернишката съпруга Дима, която е домакиня и художничка, пие ракия с временния си мъж Явор на сладки приказки.

Но много скоро двойките разбират колко са различни.

Докато Катя е дейна и работеща жена, която зедно със съпруга си обичат компании и заведения, играят народни танци и за дълго не са заедно, поради работата на Явор, в семейството на перничаните Дима е домакиня, работят и живеят с мъжа си заедно и не излизат от вкъщи, не канят и често приятели в обширния си дом с двете си деца.

В момента, в който двете съпруги трябваше да наложат правилата си обаче, нещата сериозно излязоха извън контрол.

И докато перничанката Дима се разбираше чудесно с отстъпчивия съпруг Явор, в Перник къщата се тресеше от скандали.

Застъпникът на пряката демокрация Николай остро възрази срещу правилата на Катя, която искаше децата да посрещат гости, да спортуват, и в дома да има регламентирано работно време: в момента, в който децата си дойдат от училище , работата да спре и цялото семейство да прави нещо заедно. Най-силно Николай възрази на желанието на Катя той да взима децата си от училище. Той се обиди сериозно, че има нужда от физическа активност и заяви, че тренира „мозъчни мускули“.

Перничанинът си изпусна нервите и избухна срещу кюстендилката: „Трябваше да научиш нещо, да кажеш: нямам никакви промени, нямам никакави правила, защо не кажеш: това е мечтата за моя дом, товае е моят идеал и съм си мечтала и само мога да взема пример, а не да дам…“
След пледоарията на перничанина реакцията на Катя бе красноречива:

През това време пернишката съпруга Дима се разбираше чудесно с отстъпчивия Явор. Той дори се съгласи да изпратят кучето на друго място и да вземат столове с облегалки, а през това време Дима му сготви вкусен обяд, което показа какво значи жена ти да не ходи на работа. Явор възприе съвета от перничанката, че той и съпругата му трябва да прекарват повече време заедно, когато той си е у дома.

„За моят мъж винаги се грижа така и това прави връзката ни много силна и здрава“, коментира Дима.

Съпругът й от Перник обаче не спря да упорства и да се сърди, заявявайки, че „нашите правила в къщата са съвършени и перфектни“ и че няма какво да научи от временната си половинка Катя.

На свой ред Катя заяви, че за първи път в живота си се чувства в толкова безпомощно състояние и не може да продължи да живее в дома на перничаните. Дори се разплака от безсилие.

„Два остри камъка брашно не мелят, двамата бихме живяли изключително трудно“, заключи тя.

Различията помежду им, нараненото его и натрупаната обида направиха живота им под един покрив невъзможен. Единственото, в което бяха и двамата съгласни, че децата на Николай не бива повече да бъдат свидетели на разприте им. За това Катя си събра багажа и се изнесе на хотел.

Последните думи, които си казаха преди тя да си замине бяха:
Катя, пожелавам ти всичко добро и Бог да те закриля – каза Николай.
– Благодаря, а ти да знаеш, че емоцията винаги съществува. Беше ми много хубаво да живея в този хубав дом. Направи и другите щастливи – отвърна му Катя.

Катя и Явор Хаджийски са женени от 20 години. Имат една дъщеря. Катя има свой бизнес – шивашко ателие, а Явор е международен шофьор и често отсъства от вкъщи. Двамата нямат много време един за друг, но са щастливи заедно. Те смятат, че семейното щастие се крие в активния живот, веселието и излизането с приятели.

Пълното предаване можете да гледате ТУК

 

 

 

 

Коментари

коментара