Пернишки продуцент създадe кулинарен фестивал, но не в Перник, а в град Девин

Емил Николов /с червената дреха/

Пернишкият продуцент Емил Николов и съпругата му Ани, които държат фирмата „Ени филм“, създадоха кулинарен фестивал, но не в Перник, а в град Девин, научи ZaPernik.com.

Според първоначална информация фестивалът ще се казва „Родопска угодия“ и ще се проведе в дните 22 и 23 март тази година.

Главните готвачи на ресторанти в града на минералната вода ще приготвят местни специалитети, с които ще почерпят гостите и жителите с родопски деликатеси – пататник, клин, марудници, трахана, качамак, смилянски фасул и други вкусотии, с които фестивалът ще заслужи името си.

Местните производители ще изложат млечни продукти, а за десерт ще могат да се дегустират сладка от горски плодове и мед, както пресен чай от популярната като мурсалски чай билка.

Вече са подадени заявки за участие от представители от различни области на страната, като освен кулинарни традиции, те ще покажат и фолклорни песни, и танци от своя край. Част от атрактивното състезание по кулинарни умения ще бъдат и отборите от специализирани в кулинарното изкуство училища, които ще мерят сили в приготвяне на традиционен родопски специалитет.

Фестивалът се организира от Продуцентска къща „ЕНИ филм“ със съдействието на Община Девин и местни хотели и ресторанти, а идеята е да се превърне в ежегодна традиция за посрещане на пролетта.

„Търсени сме в различни градове на страната“, казаха пред zaPernik.com продуцентите.

Коментари

коментара