Над 300 деца ще бягат в Третия турнир „Децата на Перник“

324 са заявилите да участват тази година в третия поред лекоатлетически турнир „Децата на Перник“, организиран от Милка Михайлова и Кметство Изток, под егидата на Община Перник. 

В турнира ще се включат деца и ученици от 5 до 13 години, като 117 са заявките от детски градини, а 207 от училищата в Перник.  По думите на Милка Михайлова желаещите да участват в турнира са били повече, но на този етап турнира няма възможност да поеме всички желаещи. Шампионката на Перник сподели, че това би могло да се случи в бъдеще, ако се реновира пистата за бягане на стадион „Металург“.  Според лекоатлетката там е и най-подходящото и безопасно място за провеждане на подобен род турнири.

За да присъства на спортното събитие е поканен президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов, както и министъра на спорта Красен Кралев.

Новото в тазгодишния турнир е, че в лекоатлетическата обиколка могат да се включат не само децата, но и технита майки, татковци, баби и дядовци.

Както вече писахме, турнирът е насрочен за 16 март от 10:00ч. в кв. Изток. Участниците ще се състазават на 500 метра. За времето на турнира ще бъдат затворени за движение улица „Благой Гебрев“, както и част от ул.“Ленински проспект“.

Коментари

коментара